Trwa ładowanie...
d41ascx
12-08-2011 15:39

Ogórki kiszone

Przepis
4.7
(19 głosów)
Oceń:
d41ascx
Składniki
  • 3 kg niedużych ogórków, koper , chrzan, czosnek, sól kamienna do kiszenia ogórków
Przepis

Obieramy czosnek i drobniutko kroimy. Koper myjemy i kroimy. Chrzan oczyszczamy z ziemi i dzielimy na małe kawałeczki.Dokładnie myjemy i płuczemy ogórki. Umyte ogórki wkładamy do miski i zalewamy je zimną wodą, przynajmniej na godzinę. Myjemy litrowe słoiki typu TWIST i kładziemy je na ściereczce.Bierzemy suche słoiki . Wkładamy przyprawy i ogórki niezbyt ciasno. Gotujemy wode z solą [ na litr wody 2 płaskie łyżki soli ]. Gorącą wodą zalewamy ogórki i dobrze zakręcamy słoiki. Nie wymagają pasteryzowania.

Smacznego!!!

Przepis dodał użytkownik KuchniaGosi

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d41ascx
d41ascx
d41ascx
Więcej tematów
d41ascx

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj