Trwa ładowanie...
d1gi7ba
12-02-2009 13:42

obwarzanki

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1gi7ba
Składniki
  • 1/2 kg mąki
  • 1 szkl. cukru
  • 4 jaja
  • 1/2 kg twarogu
  • 2 cukry waniliowe
  • kostka masła lub margaryny
  • łyżeczka sody oczyszczonej
  • łyżka octu
  • smalec lub olej do smażenia
Przepis

Na stolnicę wysypac mąkę, dodac jaja utarte z cukrem, miękkie masło, zmielony twaróg, cukier waniliowy sodę i ocet. Zagnieś ciasto tak aby dało się wałkowac. rozwałkowac. Szklanką wycinac kółka a kieliszkiem środki. Smażyc w głębokim oleju, po wyciągnięciu ułożyc na papierowym ręczniku, odsączone posypac cukrem pudrem.

Przepis dodał użytkownik gusiak

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1gi7ba
d1gi7ba
d1gi7ba
Więcej tematów
d1gi7ba

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj