Nadziewane warzywa

Obraz

Składniki

  • 4 duże pomidory
  • 4 cukinie
  • 4 duże cebule
  • 4 łyżki oliwy
  • 400g mielonego mięsa
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki siekanej natki pietruszki
  • 2 jaja
  • 50 dag tartego sera żółtego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • szczypta białego pieprzu
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka oleju
  • olej do wysmarowania blaszki

Przepis

1. Pomidory przekroić na pół w poprzek. Cukinię przepołowić wzdłuż. Cebulę przepołowić wszerz.
2. Warzywa wydrążyć a miąższ drobno pokroić.
3. Rozgrzać piekarnik do 240 stopni.
4. Na jednej łyżce oleju podsmażyć miąższ z warzyw. Na pozostałym oleju podsmażyć mięso i dodać miąższ.
5. pietruszkę, jaja, ser i wyciśnięty czosnek zmieszać z mięsem i doprawić solą i pieprzem.
6. Wydrążone warzywa napełnić farszem, lekko posypać bułką tartą i skropić wierzch olejem.
7. blaszkę posmarować olejem i ułożyć warzywa. Piec około 45 minut. Podawać na gorąco lub zimno.

Przepis

Smacznego :-)

Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl

Wybrane dla Ciebie

Wiele osób je, bo wyglądają na zdrowe. W rzeczywistości mogą powodować tycie
Wiele osób je, bo wyglądają na zdrowe. W rzeczywistości mogą powodować tycie
Na każdej imprezie robi furorę. Skomponowanie deski serów to nie bułka z masłem
Na każdej imprezie robi furorę. Skomponowanie deski serów to nie bułka z masłem
Przysmak z Pacyfiku na twoim talerzu. Aldi i Kaufland kuszą promocjami
Przysmak z Pacyfiku na twoim talerzu. Aldi i Kaufland kuszą promocjami
Czy można jeść robaczywe grzyby? Większość Polaków odpowiada źle
Czy można jeść robaczywe grzyby? Większość Polaków odpowiada źle
Jajka zawsze łączę z tym dodatkiem. Zyskują na smaku i nie obciążają żołądka
Jajka zawsze łączę z tym dodatkiem. Zyskują na smaku i nie obciążają żołądka
W tych miejscach znajdziesz najwięcej podgrzybków. Znają je najbardziej doświadczeni grzybiarze
W tych miejscach znajdziesz najwięcej podgrzybków. Znają je najbardziej doświadczeni grzybiarze
Soczysta i delikatna propozycja na rodzinny obiad. Niedoceniany drób dostępny w bardzo korzystnej cenie
Soczysta i delikatna propozycja na rodzinny obiad. Niedoceniany drób dostępny w bardzo korzystnej cenie
Pij codziennie, a szybko zauważysz różnicę. Domowy eliksir na "strzelające" i bolące stawy
Pij codziennie, a szybko zauważysz różnicę. Domowy eliksir na "strzelające" i bolące stawy
Kiedyś skubany pod blokiem, dziś wraca do łask. Polecany kobietom po 50-tce
Kiedyś skubany pod blokiem, dziś wraca do łask. Polecany kobietom po 50-tce
Wygląda niepozornie, ale robi porządek w głowie. Działa jak paliwo dla mózgu
Wygląda niepozornie, ale robi porządek w głowie. Działa jak paliwo dla mózgu
Czy bawarka jest zdrowa? Wyjaśnijmy to raz na zawsze
Czy bawarka jest zdrowa? Wyjaśnijmy to raz na zawsze
Wielu z nas często go pije. Oto jak dokładnie wpływa na organizm
Wielu z nas często go pije. Oto jak dokładnie wpływa na organizm