Trwa ładowanie...
d1cxyy8
d1cxyy8

Nadziewane warzywa

Przepis
3.4
(8 głosów)
Oceń:
Nadziewane warzywa
Składniki
  • 4 duże pomidory
  • 4 cukinie
  • 4 duże cebule
  • 4 łyżki oliwy
  • 400g mielonego mięsa
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki siekanej natki pietruszki
  • 2 jaja
  • 50 dag tartego sera żółtego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • szczypta białego pieprzu
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka oleju
  • olej do wysmarowania blaszki
Przepis

1. Pomidory przekroić na pół w poprzek. Cukinię przepołowić wzdłuż. Cebulę przepołowić wszerz.
2. Warzywa wydrążyć a miąższ drobno pokroić.
3. Rozgrzać piekarnik do 240 stopni.
4. Na jednej łyżce oleju podsmażyć miąższ z warzyw. Na pozostałym oleju podsmażyć mięso i dodać miąższ.
5. pietruszkę, jaja, ser i wyciśnięty czosnek zmieszać z mięsem i doprawić solą i pieprzem.
6. Wydrążone warzywa napełnić farszem, lekko posypać bułką tartą i skropić wierzch olejem.
7. blaszkę posmarować olejem i ułożyć warzywa. Piec około 45 minut. Podawać na gorąco lub zimno.

Smacznego :-)

Przepis dodał użytkownik inis1984

Podziel się opinią

Share
d1cxyy8
d1cxyy8
d1cxyy8
d1cxyy8