Trwa ładowanie...
d13khni
31-07-2008 12:04

Nadziewane pomidory

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d13khni
Składniki
  • 4 pomidory
  • 1 pęczek dymki
  • 1 łyżka oleju
  • 40 dag mięsa mielonego
  • natka pietruszki
  • bazylia
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 1 jajo
  • sól
  • pieprz biały
Przepis

Pomidory umyć i ściąć spody, a miąższ wydrążyć łyżeczką. Spody i miąż pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w cienkie krążki.
Na oleju podsmażyć mięso i smażyć do momentu aż zacznie się kruszyć. Dodać dymkę i połowę pokrojonych pomidorów i nadal smażyć.Podusić lekko i przestudzić.
Zioła posiekać dodać do farszu wraz z musztardą, bułką tartą i jajem, wymieszać, dodać sól i pieprz.
Pomidorki napełnić farszem i ułożyć w formie. Piec 25 minut w temp. 180 st.

Przepis dodał użytkownik inis1984

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d13khni
d13khni
d13khni
Więcej tematów
d13khni

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj