Nadziewane pomidory
- 4 pomidory
- 1 pęczek dymki
- 1 łyżka oleju
- 40 dag mięsa mielonego
- natka pietruszki
- bazylia
- 1 łyżeczka ostrej musztardy
- 1 łyżka bułki tartej
- 1 jajo
- sól
- pieprz biały
Pomidory umyć i ściąć spody, a miąższ wydrążyć łyżeczką. Spody i miąż pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w cienkie krążki.
Na oleju podsmażyć mięso i smażyć do momentu aż zacznie się kruszyć. Dodać dymkę i połowę pokrojonych pomidorów i nadal smażyć.Podusić lekko i przestudzić.
Zioła posiekać dodać do farszu wraz z musztardą, bułką tartą i jajem, wymieszać, dodać sól i pieprz.
Pomidorki napełnić farszem i ułożyć w formie. Piec 25 minut w temp. 180 st.
Przepis dodał użytkownik inis1984
Podziel się opinią
Komentarze