- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Desery
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
- 3 jaja
- 1 szklanka cukru
- 2,5 szklanki mąki
- 0,5 szklanki oleju
- 0,5 szklanki mleka
- 3/4 słoika jakiegokolwiek dżemu
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- 3 łyżki kakao
- szczypta cynamonu
Przepis
Jajka rozbić do miseczki i wymieszać z cukrem, potem stopniowo dodawać pozostałe składniki w/g listy. Wszystko dokładnie zmiksować, wylać na blachę (u mnie keksówka) i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na ok. 50 minut. Po wystudzeniu polać czekoladą roztopioną w "kąpieli wodnej".
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl