WAŻNE
TERAZ

Awionetka spadła koło boiska, wewnątrz dwa ciała

Muffiny z jagodami i krówkami

Obraz

Składniki

  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 szklanka mleka
  • 2 szklanki mąki
  • 1 niepełna szklanka cukru (białego lub brązowego)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki domowego cukru wanilinowego
  • 3-4 krople aromatu śmietankowego
  • 1 szklanka umytych jagód
  • 10 krówek (wersja bardzo słodka, dlatego można dodać mniej)

Przepis

W jednej misce umieszczamy i mieszamy składniki mokre (rozbełtane jajka, olej, mleko i aromat), a w drugiej suche: przesianą mąkę, cukry, proszek do pieczenia i sól. Następnie łączymy zawartości obu naczyń, dodajemy owoce i posiekane drobno krówki.

Przepis

Za pomocą łyżki nakładamy masę do papilotek ułożonych w formie na muffiny. Pieczemy około 20-25 minut w 180 stopniach, aż ładnie się zarumienią. Lekko przestudzone nadają się do jedzenia. Doskonale smakują również na drugi dzień, ale lepiej przechowywać je w zamykanym pojemniku, aby nie obeschły.

Wybrane dla Ciebie

Dietetyk zaleca jedną łyżeczkę dziennie. Wspiera mózg, pomaga obniżyć cholesterol
Dietetyk zaleca jedną łyżeczkę dziennie. Wspiera mózg, pomaga obniżyć cholesterol
Żaden indyk czy kurczak. Ten drób jest najzdrowszy, ale Polacy, zamiast jeść, wywożą za granicę
Żaden indyk czy kurczak. Ten drób jest najzdrowszy, ale Polacy, zamiast jeść, wywożą za granicę
Już nie zakręcone ziemniaki. Na festynie kupiłam inne cudo ziemniaczane "za miliony monet"
Już nie zakręcone ziemniaki. Na festynie kupiłam inne cudo ziemniaczane "za miliony monet"
Biedronka zaszalała z ceną, Lidl też kusi. Ta niedoceniona ryba jest przepyszna z piekarnika
Biedronka zaszalała z ceną, Lidl też kusi. Ta niedoceniona ryba jest przepyszna z piekarnika
Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne