Trwa ładowanie...
d2avdlj
d2avdlj

Muffiny

Przepis
4.0
(1 głos)
Oceń:
Muffiny
Składniki
  • 5 dag cukier brązowy
  • 10 dag cukier puder
  • 4 dag czekolada gorzka
  • 2 jajka
  • 12 dag masło
  • 30 dag mąka najlepiej tortowa
  • 8 łyżek mleko
  • 3 dag orzechy włoskie
  • 5 dag orzechy włoskie
  • 2 łyżeczki proszek do pieczenia
  • 3 łyżki sok cytrynowy
  • 150 ml syrop klonowy
Przepis

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Orzechy zemleć. Masło rozpuścić z cukrem i przestudzić. Jajka zmiksować z mlekiem i syropem klonowym. Do zmiksowanego płynu dodać masło z cukrem oraz mąkę i proszek do pieczenia.
Wymieszać, połączyć ze startą czekoladą i zmielonymi orzechami. Formę na muffinki natłuścić masłem i wypełnić ciastem do 2/3 wysokości.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni około 25 minut. Po upieczeniu muffinki lekko przestudzić. Polać lukrem i posypać posiekanymi orzechami.
przygotowanie lukru: utrzeć cukier puder z sokiem z cytryny na gładką lekko lejącą masę

Przepis dodał użytkownik asieeenka03

d2avdlj

Podziel się opinią

Share

Bądź z nami na bieżąco

tick Lubię to

na Facebooku

d2avdlj
d2avdlj
d2avdlj
d2avdlj