Trwa ładowanie...
d4gs0ei
08-11-2008 12:19

Młoda kapusta

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d4gs0ei
Składniki
  • - 1 główka białej kapusty (powinna być luźna)
  • - 2 łyżki smalcu (może być ze skwarkami)
  • - przyprawy: 1 łyżeczka cukru, 1 łyżka octu lub 1 łyżeczka kwasku cytrynowego, sól
Przepis

Kapustę obrać z wierzchnich liści, umyć , cienko poszatkować, zalać wrzącą wodą (tyle, żeby kapusta swobodnie pływała), pod przykryciem doprowadzić do wrzenia.
Odkryć i gotować kilka minut.
Dodać cukier, ocet, przykryć i gotować na małym ogniu 15 - 20 minut.
Pod koniec gotowania dodać smalec i posolić do smaku

Przepis dodał użytkownik Pela910

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4gs0ei
d4gs0ei
d4gs0ei
Więcej tematów
d4gs0ei

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj