Trwa ładowanie...
d9vpveo
08-11-2008 12:19

Młoda kapusta

Przepis
3.5
(2 głosy)
Oceń:
d9vpveo
Składniki
  • - 1 główka białej kapusty (powinna być luźna)
  • - 2 łyżki smalcu (może być ze skwarkami)
  • - przyprawy: 1 łyżeczka cukru, 1 łyżka octu lub 1 łyżeczka kwasku cytrynowego, sól
Przepis

Kapustę obrać z wierzchnich liści, umyć , cienko poszatkować, zalać wrzącą wodą (tyle, żeby kapusta swobodnie pływała), pod przykryciem doprowadzić do wrzenia.
Odkryć i gotować kilka minut.
Dodać cukier, ocet, przykryć i gotować na małym ogniu 15 - 20 minut.
Pod koniec gotowania dodać smalec i posolić do smaku

Przepis dodał użytkownik Pela910

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d9vpveo
d9vpveo
d9vpveo
Więcej tematów
d9vpveo