Miodownik

Obraz

Składniki

  • Składniki na ciasto:
    • 50 dag mąki
  • 1 kostka masła
  • 20 dag cukru pudru
  • 2 jajka 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka sody oczyszczonej
    • Składniki na nadzienie:
    • 20 - 30 dag posiekanych
  • orzechów włoskich
  • 10 dag cukru
  • 10 dag masła
  • 2 łyżki miodu
  • budyń (ugotuj według
  • przepisu na opakowaniu)
  • ale z dodatkiem
  • 15 dag cukru pudru
  • 30 dag mała
  • powidła śliwkowe

Przepis

Posiekaj na stolnicy składniki ciasta. Zagnieć, podziel na trzy części, włóż na 30 minut do lodówki. Jedną część rozwałkuj na blasze, upiecz w temp. 180'C. Zdejmij z blachy. Upiecz drugi placek i też zdejmij. Na blasze rozwałkuj trzecią porcję ciasta. Przesmaż w rondelku składniki masy, rozsmaruj na surowym placku, upiecz. Zrób krem: zimny budyń utrzyj z masłem. Dwa placki (te bez niczego) posmaruj powidłami i kremem, ułóż jeden na drugim i przykryj plackiem z masą orzechową. Przykryj folią i wstaw do lodówki.

Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl
Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja