Trwa ładowanie...
d12cji3
d12cji3

Mini serniczki z mango i passiflorą

Przepis

Wymarzony deser na lato – cytrynowa masa serowa, mus z mango i orzeźwiająca marakuja, zwana także passiflorą. Jest łatwy do zrobienia, lekki i bardzo efektowny.

2.9
(11 głosów)
Oceń:
d12cji3
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Okazja:
Mini serniczki z mango i passiflorą
123RF PICSEL ADAM WIŚNIEWSKI
Składniki
  • 100 g ciastek owsianych,
  • 25 g masła,
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 400 g naturalnego serka homogenizowanego,
  • 200 ml gorącej wody,
  • 1 mango,
  • 2 marakuje.
Przepis

Galaretkę rozpuść w gorącej wodzie i odstaw do ostygnięcia. Ciastka owsiane zblenduj i połącz ze stopionym masłem. Masą ciasteczkową wylep dno pucharków lub słoiczków. Wstaw do lodówki, by zastygła. Mango obierz i zmiksuj na gładki mus. W dużej misce zmiksuj schłodzoną galaretkę z serkiem homogenizowanym. Wstaw do lodówki. Na spód z ciastek wyłóż mus z mango. Na wierzch wylej tężejąca masę serową. Ponownie wstaw do lodówki. Marakuję przekrój na pół. Łyżeczkę wyjmij miąższ. Gdy masa sernikowa stężeje, wyłóż na nią passiflorę.

Zobacz też: Sernik z ricottą i malinami

Mini serniczki z mango i passiflorą
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
1
Share

Bądź z nami na bieżąco

tick Lubię to

na Facebooku

d12cji3
d12cji3
d12cji3
d12cji3
d12cji3
d12cji3