Mini pączki
- 250g naturalnego serka homogenizowanego
- 2 duże jajka
- 1 i 1/4 szklanki mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka cukru (lub cukru waniliowego)
- tłuszcz do głębokiego smażenia
- cukier puder
- 1/2 łyżeczki ulubionych przypraw korzennych
Jajka zmiksować na gładką masę z cukrem i serkiem. Dodać przesianą z proszkiem do pieczenia. Dodać przyprawę korzenną. Całość dokładnie wymieszać.
W szerokim garnku rozgrzać tłuszcz do temperatury 170-190 stopni C.
Za pomocą dwóch łyżek wcześniej zanurzonych w tłuszczu formować małe pączki tuż nad powierzchnią tłuszczu.
Pączki smażyć na złoty kolor z każdej strony. Wyłożyć na ręcznik kuchenny do odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Gotowe posypać cukrem pudrem.
Podziel się opinią
Komentarze