Trwa ładowanie...
d23uivl
d23uivl

Mazurek pomarańczowy

Przepis
3.0
(2 głosy)
Oceń:
Zdjęcie
Zdjęcie
Składniki
  • 600 g mąki krupczatki,
  • 350 g masła,
  • 3 żółtka,
  • 250 g cukru pudru,
  • szczypta soli,
  • Masa;
  • 2 pomarańcze,
  • 1 cytryna,
  • 150 g cukru,
Przepis

Ze składników zagniatamy kruche ciasto i odkładamy na godzinę do lodówki.Wyjmujemy i rozwałkowujemy na placek o grubości 1 cm. Wkładamy na blaszkę formułując rant. Ciasto gęsto nakłuwamy widelcem.Pieczemy w 200 stopniach 15 minut.Dokładnie sparzone i wyszorowane cytrusy wraz ze skórką kroimy w kostkę i miksujemy. Dodajemy cukier i podgrzewamy pół godziny.Masa ma być gęsta i lekko przezroczysta.Ciepła wylewamy na placek i zostawiamy do ostygnięcia.

Przepis dodał użytkownik Aniolywkuchni-blogkulinarny

d23uivl

Podziel się opinią

Share
d23uivl

d23uivl
d23uivl
d23uivl