Trwa ładowanie...
d1x7wqj
02-04-2013 14:17

Mazurek kajmakowy

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1x7wqj
Składniki
  • 125 g masła
  • 250 g mąki pszennej
  • 1-2 łyżki wody
  • 1 jajko
  • 5 łyżek cukieru puderu
  • 1/2 puszki masy krówkowej
  • orzechy włoskie i migdały do dekoracji
Przepis

Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy. Formujemy z ciasta kulkę i wkładamy do lodówki na około 1 godzinę. Następnie ciasto rozwałkowujemy na cienki placek. Przekładamy do formy. Nakuwamy widelcem. Pieczemy 20 minut w temperaturze 200 stopni C. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. Smarujemy masą korówkową oraz dekorujemy orzechami i migdałami. Smacznego

Przepis dodał użytkownik sylwioslawa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1x7wqj
d1x7wqj
d1x7wqj
Więcej tematów
d1x7wqj

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj