markizy
- 150 g Kasi
- 200 g mąki pszennej
- mąka do podsypania ciasta
- 100 g mąki ziemniaczanej
- 100 g cukru
- 2 jajka
- cukier waniliowy
- 100 g twardej marmolady
- cukier puder do dekoracji
W mikserze wymieszaj obie mąki z jajkami, cukrem, cukrem waniliowym i miękką Kasią. Następnie wyłóż na przesypany mąką stół i szybko zagnieć ciasto. Ciasto przenieś na papier do pieczenia i rozwałkuj na grubość ok. 3 mm. Z ciasta wykrawaj prostokąty o bokach 6 i 7 cm, wycinając, w co drugim foremką serduszko. Resztki ciasta zagnieć ponownie i czynność powtórz. Ciasteczka razem z folią przełóż na blachę w piekarniku. Piecz 20 min. w 180 st.C. Wystudzone ciasteczka smaruj marmoladą i składaj po dwa. Gotowe ciasteczka posyp cukrem pudrem.
Przepis dodał użytkownik grazynka604
Podziel się opinią
Komentarze