łosoś w ziołach
- 1,5 kg fileta z łososia ze skórą
- 1 kostka masła
- 1 łyżka posiekanego świeżego tymianku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka posiekanego świeżego majeranku
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Filet z łososia umyć, osuszyć i pokroić na 8 części.
Masło wyłożyć z lodówki aby zmiękło.
Filet posolić, odstawić na 30 minut.
W międzyczasie gdy masło jest miękkie dodać do niego zioła i dokładnie wymieszać.
Uformować w kostkę i ponownie wstawić do lodówki.
Pokrojone filety podsmażyć na oleju skórą do dołu.
Podsmażone łososie ułożyć na blaszce do pieczenia skórą do dołu, popieprzyć i na wierzch położyć po kawałku ziołowego masła.
Tak przygotowane filety zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut.
Przepis dodał użytkownik zewaewa
Podziel się opinią
Komentarze