Trwa ładowanie...
d1au42e
Katarzyna Gileta
30-06-2017 07:52

Lemoniada malinowa

Przepis

Słodka i orzeźwiająca lemoniada malinowa ugasi pragnienie w gorący, letni dzień. Przygotowanie tego aromatycznego napoju jest dziecinnie proste.

d1au42e
3.0
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

123RF PICSEL ADAM WIŚNIEWSKI
Źródło: 123RF PICSEL ADAM WIŚNIEWSKI
Składniki
  • 2 szklanki świeżych malin,
  • 3/4 szklanki brązowego cukru,
  • sok z 2 cytryn,
  • 1,5 l wody,
  • kilka gałązek mięty.
Przepis

Odłóż kilka malin do dekoracji. Resztę zasyp 3 łyżkami cukru i odstaw na 15 minut. Odmierz pół szklanki wody, wlej ją do rondelka i wsyp resztę cukru. Podgrzewaj na małym ogniu, aż cukier się rozpuści, a syrop delikatnie zgęstnieje. Maliny podgrzej razem z cukrem, a następnie przecedź przez gęste sitko. Sok malinowy wymieszaj z syropem cukrowym. Wlej wodę. Z cytryn wyciśnij sok i dodaj go do lemoniady. Wymieszaj. Do dzbanka wrzuć całe maliny, dodaj listki mięty i zalej lemoniadę. Schłódź w lodówce. Podawaj z kostkami lodu.

*Zobaczcie, jak myć warzywa i owoce: *

Lemoniada malinowa
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d1au42e

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1au42e
d1au42e
d1au42e
d1au42e
Więcej tematów
d1au42e