Trwa ładowanie...
d26yetp
26-11-2009 10:16

Kutia

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d26yetp
Składniki
  • - 30 g masy makowej
  • - 20 g miodu
  • - 10 g syropu różanego
  • - 150 g ugotowanej pszenicy
  • - 80 g bakalii (orzechy, migdały itp.)
  • - rodzynki
  • - masło do smażenia
Przepis

Na patelni rozpuszczamy trochę masła i przysmażamy lekko pokrojone bakalie. Następnie dodajemy syrop i miód. Wszystko razem smażymy na lekkim ogniu około 5 minut ciągle mieszając. Kolejno dodajemy masę makową i ugotowaną pszenicę. Całość smażymy jeszcze 2-3 minuty i gotowe.
Możemy podawać na zimno lub na gorąco.

Przepis dodał użytkownik sebnn

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d26yetp
d26yetp
d26yetp
Więcej tematów
d26yetp

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj