Trwa ładowanie...
d1qg7u0
26-11-2009 10:16

Kutia

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1qg7u0
Składniki
  • - 30 g masy makowej
  • - 20 g miodu
  • - 10 g syropu różanego
  • - 150 g ugotowanej pszenicy
  • - 80 g bakalii (orzechy, migdały itp.)
  • - rodzynki
  • - masło do smażenia
Przepis

Na patelni rozpuszczamy trochę masła i przysmażamy lekko pokrojone bakalie. Następnie dodajemy syrop i miód. Wszystko razem smażymy na lekkim ogniu około 5 minut ciągle mieszając. Kolejno dodajemy masę makową i ugotowaną pszenicę. Całość smażymy jeszcze 2-3 minuty i gotowe.
Możemy podawać na zimno lub na gorąco.

Przepis dodał użytkownik sebnn

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1qg7u0
d1qg7u0
d1qg7u0
Więcej tematów
d1qg7u0