Kulki mięsne
- Składniki
- ? ,5 kg drobiowego mięsa mielonego
- ? 2 łyżki bułki tartej do masy
- ? 2 jajka
- ? natka pietruszki
- ? cebula
- ? czosnek
- ? sól
- ? pieprz
- ? oliwki
- ? bułka tarta do obtaczania
- ? olej do smażenia
Sposób przygotowania
1. Cebulę, czosnek oraz natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy do mięsa wraz z pozostałymi składnikami i dokładnie mieszamy.
2. Z masy toczymy kulki wielkości orzecha włoskiego a w środku dajemy jedną oliwkę (bez pestek!), obtaczamy kulki w bułce tartej i smażymy na tłuszczu (najlepiej w głębokim oleju). Wykładamy na papierowy ręcznik by odsączyć z nadmiaru oleju.
3. doskonałe na zimno z sosami (czosnkowym, paprykowym itp.) do każdej kulki możemy wbić wykałaczkę.
Przepis dodał użytkownik zagadkaa21
Podziel się opinią
Komentarze