Trwa ładowanie...
d2e0p5i
27-01-2009 11:59

Kulki mięsne

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d2e0p5i
Składniki
  • Składniki
  • ? ,5 kg drobiowego mięsa mielonego
  • ? 2 łyżki bułki tartej do masy
  • ? 2 jajka
  • ? natka pietruszki
  • ? cebula
  • ? czosnek
  • ? sól
  • ? pieprz
  • ? oliwki
  • ? bułka tarta do obtaczania
  • ? olej do smażenia
Przepis

Sposób przygotowania
1. Cebulę, czosnek oraz natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy do mięsa wraz z pozostałymi składnikami i dokładnie mieszamy.
2. Z masy toczymy kulki wielkości orzecha włoskiego a w środku dajemy jedną oliwkę (bez pestek!), obtaczamy kulki w bułce tartej i smażymy na tłuszczu (najlepiej w głębokim oleju). Wykładamy na papierowy ręcznik by odsączyć z nadmiaru oleju.
3. doskonałe na zimno z sosami (czosnkowym, paprykowym itp.) do każdej kulki możemy wbić wykałaczkę.

Przepis dodał użytkownik zagadkaa21

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2e0p5i
d2e0p5i
d2e0p5i
Więcej tematów
d2e0p5i