Trwa ładowanie...
d326i4w
18-04-2008 10:41

Kulebiak

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d326i4w
Składniki
  • 3 szklanki mąki,
  • 2 łyżki śmietany,
  • 1 jajko,
  • łyżek margaryny,
  • pół łyżki cukru,
  • sól, pieprz,
  • 1 kg grzybów,
  • 6 łyżek tartej bułki,
  • 3 łyżki śmietany,
  • 4 łyżki oleju,
  • 2 cebule,
Przepis

Grzyby oczyścić, umyć i poszatkować. Cebulę umyć, obrać, pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oleju. Dodać poszatkowane grzyby, posolić i posypać pieprzem. Dusić około 25 minut. Ostudzić. Dodać do masy bułkę tartą i całe jajko. Ze składników ciasta zagnieść ciasto. Odstawić je na 1/2 godziny do lodówki. Rozwałkować. Nałożyć wzdłuż ciasta nadzienie, zawinąć brzegi. Uformować z całości podłużny kształt. Posmarować jajkiem. Wstawić do piekarnika i piec ok. 30 minut. Porcja - 230 kcal.

Przepis dodał użytkownik agajolaw

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d326i4w
d326i4w
d326i4w
Więcej tematów
d326i4w

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj