Trwa ładowanie...
d12yss2
30-12-2011 14:30

Krokiety

Przepis
3.7
(6 głosów)
Oceń:
d12yss2
Składniki
  • 1,5 kiszonej kapusty
  • 50 dag pieczarek
  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 2 duże cebule
  • 40 dag żółtego sera
  • sól,pieprz do smaku
  • olej rzepakowy
    • bułka tarta
  • jajko
Przepis

Usmażyć 20 naleśników.
Marchewkę, pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach ,dodać do kiszonej kapusty(przed gotowaniem kapustę należy wypłukać w zimnej wodzie)i gotować do miękkości.
Na oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki (wcześniej oczyszczone).Ugotowaną kapustę z warzywami, pieczarki, cebulę, przepuścić przez maszynkę lub drobno posiekać ,dodać starty żółty ser i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Na naleśniku położyć farsz, zwinąć. Obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Obsmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.
Krokiety podawać ciepłe z barszczem czerwonym.

Przepis dodał użytkownik eluchap56

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d12yss2
d12yss2
d12yss2
Więcej tematów
d12yss2