Kremowy sernik
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
Okazja: |
- 1 kg twarogu sernikowego
- 1 szklanka cukru
- 200g masła
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 4 jajka
- budyń śmietankowy
- 1 łyżka maki ziemniaczanej
- 1/4 szklanki mleka
- herbatniki na spód
Białka oddzielamy od żółtek. Z białek ubijamy pianę. Do sera dodajemy ucierając dodajemy żółtka, miękkie masło, cukier, mleko, proszek budyniowy i mąkę. Na samym końcu dodajemy ubitą pianę. Tortownicę 22 cm wykładamy herbatnikami; wylewamy masę serową. Pieczemy ok 60 minut w 165 st.
Zostawiamy do wystudzenia w uchylonym piekarniku. Posypujemy cukrem pudrem.
Przepis dodał użytkownik Izaa
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze