Trwa ładowanie...
d3rz3wj
05-11-2008 18:48

Krem z borówek

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3rz3wj
Składniki
  • 40 dag borówek
  • 10 dag cukru kryształu
  • 10 dag cukru pudru
  • półtorej szklanki mleka
  • 3 żółtka
  • 1/2 laski wanilii
  • trochę mąki ryżowej
Przepis

Świeże czyste borówki usmażyć z cukrem kryształem dosyć gęsto, po czym ochłodzić je. Z mleka, cukru pudru, wanilii i żółtek zrobić gęsty sos, dodając odrobinę mąki ryżowej. W szklanej salaterce układać warstwami ostudzone borówki i krem. Wynieść do bardzo zimnego miejsca do zastudzenia.

Przepis dodał użytkownik Gosia25

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3rz3wj
d3rz3wj
d3rz3wj
Więcej tematów
d3rz3wj

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj