Trwa ładowanie...
dgnyg6e
05-11-2008 18:48

Krem z borówek

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dgnyg6e
Składniki
  • 40 dag borówek
  • 10 dag cukru kryształu
  • 10 dag cukru pudru
  • półtorej szklanki mleka
  • 3 żółtka
  • 1/2 laski wanilii
  • trochę mąki ryżowej
Przepis

Świeże czyste borówki usmażyć z cukrem kryształem dosyć gęsto, po czym ochłodzić je. Z mleka, cukru pudru, wanilii i żółtek zrobić gęsty sos, dodając odrobinę mąki ryżowej. W szklanej salaterce układać warstwami ostudzone borówki i krem. Wynieść do bardzo zimnego miejsca do zastudzenia.

Przepis dodał użytkownik Gosia25

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dgnyg6e
dgnyg6e
dgnyg6e
Więcej tematów
dgnyg6e