Trwa ładowanie...
d1x7wqj
30-01-2014 13:08

Krakersy z serem

Przepis
4.9
(48 głosów)
Oceń:
d1x7wqj
Składniki
  • 130 g żółtego sera
  • 120 g pszennej mąki
  • 2 łyżki mleka
  • 80 g masła
  • 1/2 łyżeczki soli
  • papryka ostra w proszku
  • 2 ząbki czosnku
Przepis

Na tarce z małymi oczkami ścieramy ser. Obrany czosnek przepuszczamy przez praskę. Ser i czosnek przekładamy do miksera dodajemy mąkę, masło, mleko, paprykę w proszku oraz sól. Składniki łączymy w mikserze i formujemy kulę z ciasta, którą następnie trzymamy w lodówce przez 30 minut. Kiedy ciasto będzie schłodzone, wałkujemy je na grubość 2-3 mm. Wykrajamy krążki i posypujemy je ostrą papryką. Ciastka pieczemy przez 20 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni. Smacznego.

Przepis poleca Domowe Wypieki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1x7wqj
d1x7wqj
d1x7wqj
Więcej tematów
d1x7wqj

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj