Krakersy z serem
- 130 g żółtego sera
- 120 g pszennej mąki
- 2 łyżki mleka
- 80 g masła
- 1/2 łyżeczki soli
- papryka ostra w proszku
- 2 ząbki czosnku
Na tarce z małymi oczkami ścieramy ser. Obrany czosnek przepuszczamy przez praskę. Ser i czosnek przekładamy do miksera dodajemy mąkę, masło, mleko, paprykę w proszku oraz sól. Składniki łączymy w mikserze i formujemy kulę z ciasta, którą następnie trzymamy w lodówce przez 30 minut. Kiedy ciasto będzie schłodzone, wałkujemy je na grubość 2-3 mm. Wykrajamy krążki i posypujemy je ostrą papryką. Ciastka pieczemy przez 20 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni. Smacznego.
Przepis poleca Domowe Wypieki
Podziel się opinią
Komentarze