Trwa ładowanie...
d4gflvr
03-01-2009 20:46

Kompot z agrestu

Przepis
3.7
(3 głosy)
Oceń:
d4gflvr
Składniki
  • agres 1 kilogramów
  • cukier 30 dekagramów
  • woda 1/2 litrów
Przepis

Owoce umyć i obrać, Do przygotowania można używać owoców całych lub w połówkach.Uważać na moment zagotowania, gdyż agrest bardzo szybko pęka. Zależnie od sposobu zamykania albo napełnia się słoje surowymi owocami i zalewą, lub wlewa się gotowy gorący kompot. Kompot gotuję się w ten sposób że owoce wrzuca się do gotującej wody z cukrem i doprowadza do zagotowania

Przepis dodał użytkownik agata.17ko

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4gflvr
d4gflvr
d4gflvr
Więcej tematów
d4gflvr