Trwa ładowanie...
d2o8spc
d2o8spc

Kokosanki

Przepis
3.1
(28 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
d2o8spc
Zdjęcie
Zdjęcie
Składniki
  • 3 białka (o łącznej wadze około 100 g )
  • 150 g cukru
  • 150 g wiórków kokosowych
  • 2 łyżki bułki tartej
Przepis

Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni C. Schłodzone białka ubić na sztywną pianę, następnie partiami dodawać cukier i całość ubijać jeszcze przez 2 minuty.

Wsypać wiórki kokosowe i 2 łyżki bułki tartej. Delikatnie wymieszać łyżką lub mikserem na najwolniejszych obrotach. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.

Kokosanki nakładać za pomocą łyżeczki, formując ich kształt wedle uznania. Piec około 10-15 minut na jasnozłoty kolor.

Przepis poleca Magdalena Pomorska

d2o8spc
Kokosanki
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
Share
d2o8spc
d2o8spc

d2o8spc
d2o8spc
d2o8spc