- Czas przygotowania: 30-60 minut
 - Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
 - Okazja: Przyjęcia i imprezy
 - Kategoria przepisów: Desery
 - Sposób przygotowania: Pieczenie
 - Główne składniki :
 
Składniki
- 3 białka (o łącznej wadze około 100 g )
 - 150 g cukru
 - 150 g wiórków kokosowych
 - 2 łyżki bułki tartej
 
Przepis
Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni C. Schłodzone białka ubić na sztywną pianę, następnie partiami dodawać cukier i całość ubijać jeszcze przez 2 minuty.
Przepis
Wsypać wiórki kokosowe i 2 łyżki bułki tartej. Delikatnie wymieszać łyżką lub mikserem na najwolniejszych obrotach. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Przepis
Kokosanki nakładać za pomocą łyżeczki, formując ich kształt wedle uznania. Piec około 10-15 minut na jasnozłoty kolor.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl