Trwa ładowanie...
d36v5wy
10-02-2009 17:08

Klopsiki rybne

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d36v5wy
Składniki
  • 50 dag filetów z ryby morskiej
  • 1 jajko
  • 3 dag słoniny lub tłustego boczku
  • 1 łyżka margaryny
  • 1 duża cebula
  • 2 kromki bułki paryskiej
  • 2 łyżki skondensowanego mleka
  • 1/2 łyżki sproszkowanej papryki
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól
Przepis

Filety rybne zemleć w maszynce do mięsa. Słoninę lub boczek pokrajać w drobną kostkę i przesmażyć krótko na patelni. Dodać margarynę i drobno pokrajaną cebulę, znów chwilę smażyć aż cebula nabierze złocistego koloru. Kromki bulki skropić skondensowanym mlekiem i rozgnieść dość dokładnie. Wymieszać ze zmielonymi filetami, dodać jajko, sól, paprykę i posiekaną pietruszkę. Masę wyrobić dokładnie i uformować klopsiki wielkości orzecha włoskiego, po czym ugotować je (ok.15 min) w niewielkiej ilości wody, wkładając do wrzątku.

Przepis dodał użytkownik suzume

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d36v5wy
d36v5wy
d36v5wy
Więcej tematów
d36v5wy