Klopsiki rybne
- 50 dag filetów z ryby morskiej
- 1 jajko
- 3 dag słoniny lub tłustego boczku
- 1 łyżka margaryny
- 1 duża cebula
- 2 kromki bułki paryskiej
- 2 łyżki skondensowanego mleka
- 1/2 łyżki sproszkowanej papryki
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól
Filety rybne zemleć w maszynce do mięsa. Słoninę lub boczek pokrajać w drobną kostkę i przesmażyć krótko na patelni. Dodać margarynę i drobno pokrajaną cebulę, znów chwilę smażyć aż cebula nabierze złocistego koloru. Kromki bulki skropić skondensowanym mlekiem i rozgnieść dość dokładnie. Wymieszać ze zmielonymi filetami, dodać jajko, sól, paprykę i posiekaną pietruszkę. Masę wyrobić dokładnie i uformować klopsiki wielkości orzecha włoskiego, po czym ugotować je (ok.15 min) w niewielkiej ilości wody, wkładając do wrzątku.
Przepis dodał użytkownik suzume
Podziel się opinią
Komentarze