Składniki
- 125 g mięsa mielonego z indyka
 - 1 jajko
 - 2 łyżki bułki tartej
 - 1 kawałek bułki zwykłej namoczonej w wodzie
 - 1 szczypta przyprawy do mięsa mielonego
 - 1 ząbek czosnku
 - 1/2 cebulki małej
 - 1 szczypta pieprzu ziołowego
 - 1 kostka bulionowa
 - 1 marchewka
 - 1 seler mały
 
Przepis
Mięso wymieszać z jajkiem, bułką namoczoną w wodzie, bułką tartą, przyprawą do mięsa mielonego, pieprzu ziołowego, pokrojonym drobno czosnkiem i cebulką.
Z tak przygotowanego mięsa formować kuleczki.
Do wrzącej wody z bulionem wrzucać tak przygotowane klopsiki.
Następnie wrzucić starte na tarce warzywa i gotować do miękkości razem.
Tak przygotowane kolpskiki można podawać z ziemniaczkami bądź ryżem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl