Klopsiki
- 125 g mięsa mielonego z indyka
- 1 jajko
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 kawałek bułki zwykłej namoczonej w wodzie
- 1 szczypta przyprawy do mięsa mielonego
- 1 ząbek czosnku
- 1/2 cebulki małej
- 1 szczypta pieprzu ziołowego
- 1 kostka bulionowa
- 1 marchewka
- 1 seler mały
Mięso wymieszać z jajkiem, bułką namoczoną w wodzie, bułką tartą, przyprawą do mięsa mielonego, pieprzu ziołowego, pokrojonym drobno czosnkiem i cebulką.
Z tak przygotowanego mięsa formować kuleczki.
Do wrzącej wody z bulionem wrzucać tak przygotowane klopsiki.
Następnie wrzucić starte na tarce warzywa i gotować do miękkości razem.
Tak przygotowane kolpskiki można podawać z ziemniaczkami bądź ryżem.
Przepis dodał użytkownik pmakowska3
Podziel się opinią
Komentarze