Trwa ładowanie...
dlfhwbn
dlfhwbn

Klasyczne gazpacho

Przepis
2.8
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

Zdjęcie
Składniki
  • 700 g pomidorów
  • 2 ogórki
  • 1 żółta papryka
  • 1 zielona papryka
  • 2 cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 kromki czerstwego chleba
  • 6 łyżek oliwy extra virgin
  • 1 łyżka octu
  • sól i pieprz
Przepis

Kto powiedział, że zupa musi być gorącym daniem serwowanym tylko w okresie jesienno-zimowym? Dzięki starannie dobranym składnikom oraz recepturze zimna zupa to doskonałe danie na lato!

Namoczony wcześniej chleb zmiksuj z żółtą i zieloną papryką, obranym ogórkiem, cebulą, czosnkiem i obranymi ze skórki pomidorami. Dodaj oliwę z oliwek, ocet i sól. Wszystko dokładnie wymieszaj. Wlej zupę do dużej miski i studź w lodówce przez co najmniej godzinę. Gazpacho podawaj udekorowane paseczkami pomidora, papryki i cebuli.

Przepis poleca Marco Ghia

Klasyczne gazpacho
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
dlfhwbn
dlfhwbn
dlfhwbn
dlfhwbn
Więcej tematów
dlfhwbn