WP
WP

Kiszenie ogórków - Przepis

Trwa ładowanie...
WP
Składniki
  • Ogórki gruntowe 15 kg
  • Woda mineralna nie gazowana 15 l
  • Koper 3 wiązki
  • Czosnek 4 duże główki
  • Chrzan świeży korzeń 400 g
  • Sól około 300 g
  • Gorczyca,kolędra
Przepis

1.Umyć ogórki dokładnie.2.Włożyć do wypażonych szczelnych słoi lub beczułki.Na dno uprzednio dodać połowę z przewidzianej ilości dodatków do kiszenia,obrany rozdrobniony czosnek i chrzan,umyty pocięty w mniejsze kawałki koper,możemy dodać parę ziaren gorczycy i kolędry-resztę na wierzch.3.Do szczelnie ułożonych ogórków wlać gorąca zalewę z wody i soli tak by przykryła wszystko.Zakręcić-odstawić  do zakiszenia. Po około 7-14 dniach w zależności od temperatury będą ogórki małosolne-na kiszone muśimy wynieść je do chłodnej spiżarki lub piwnicySmacznego.http://youtu.be/4uf8qpeGvmM

Przepis dodał użytkownik Boguś

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP
WP