Trwa ładowanie...
d3zrlz5
31-07-2008 14:11

Keks

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3zrlz5
Składniki
  • 400 g mąki
  • 400 g cukru
  • 8 jaj
  • 200 g masła
  • 400 g bakalii(rodzynek, migdałów, fig, daktyli, suszonych moreli,
  • smażonej skórki pomarańczowej)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy
  • masło
  • bułka tarta
Przepis

Daktyle i morele pokroić w kawałki. Migdały sparzyć i posiekać. Do mąki dodać proszek.
Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, wbijać po żółtku, dodawać na przemian po kilka łyżek mąki i po łyżce sztywno ubitej piany.
Delikatnie wymieszać z mąką i bakaliami.
Piec w temp. 200 st.

Przepis dodał użytkownik inis1984

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3zrlz5
d3zrlz5
d3zrlz5
Więcej tematów
d3zrlz5

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj