Trwa ładowanie...
d2cnfso
28-11-2009 13:51

Kapusta z grzybami

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2cnfso
Składniki
  • grzyby suszone 8 dag
  • kapusta kwaszona 1 kg
  • cebula 2 szt
  • mąka 2 łyżki
  • masło 1 łyżka
  • olej 3 łyżki
  • cukier 1 łyżeczka
  • sól
  • pieprz
Przepis

Kapustę ugotować w niewielkiej ilości wody, po pierwszym zagotowaniu kapustę odcedzić i zmienić wodę. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować w wodzie w której się moczyły i dodać do kapusty wraz z wywarem.
Cebule pokroić w kostkę. podsmażyć na łyżce masła, włożyć do kapusty.
Mąkę zrumienić na oleju na złoty kolor, dodać do kapusty, wymieszać, przyprawić cukrem, solą i pieprzem, zagotować.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2cnfso
d2cnfso
d2cnfso
Więcej tematów
d2cnfso

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj