WP
WP

Kapusta z grzybami - Przepis

Trwa ładowanie...
Kapusta z grzybami
Podziel się
Składniki
  • grzyby suszone 8 dag
  • kapusta kwaszona 1 kg
  • cebula 2 szt
  • mąka 2 łyżki
  • masło 1 łyżka
  • olej 3 łyżki
  • cukier 1 łyżeczka
  • sól
  • pieprz
Przepis

Kapustę ugotować w niewielkiej ilości wody, po pierwszym zagotowaniu kapustę odcedzić i zmienić wodę. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować w wodzie w której się moczyły i dodać do kapusty wraz z wywarem.
Cebule pokroić w kostkę. podsmażyć na łyżce masła, włożyć do kapusty.
Mąkę zrumienić na oleju na złoty kolor, dodać do kapusty, wymieszać, przyprawić cukrem, solą i pieprzem, zagotować.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

WP
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP