WP
WP

Kapusta kwaszona - Przepis

Trwa ładowanie...
WP
Składniki
  • kwaszona kapusta 50 dag
  • cebula 1 szt
  • kminek 1 łyżeczki
  • boczek świeży 100 dag
  • olej 3 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • cukier 1 łyżeczka
Przepis

Kapustę przepłukać, odcedzić i zalać wodą, aby pokryła warzywo.
Dodać pokrojoną cebulę i kminek.

Boczek pokroić, włożyć do kapusty kwaszony lub podsmażony na oleju.
Kapustę gotować do miękkości.

Uzupełniać wodę, gdy się wygotuje.
Doprawić solą i pieprzem ewentualnie cukrem.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP