Trwa ładowanie...
d21x3o7
19-04-2009 12:16

Kapusta kwaszona

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d21x3o7
Składniki
  • kwaszona kapusta 50 dag
  • cebula 1 szt
  • kminek 1 łyżeczki
  • boczek świeży 100 dag
  • olej 3 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • cukier 1 łyżeczka
Przepis

Kapustę przepłukać, odcedzić i zalać wodą, aby pokryła warzywo.
Dodać pokrojoną cebulę i kminek.

Boczek pokroić, włożyć do kapusty kwaszony lub podsmażony na oleju.
Kapustę gotować do miękkości.

Uzupełniać wodę, gdy się wygotuje.
Doprawić solą i pieprzem ewentualnie cukrem.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d21x3o7
d21x3o7
d21x3o7
Więcej tematów
d21x3o7

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj