Trwa ładowanie...
d3b3on1
d3b3on1

kapcie

Przepis
Oceń jako pierwszy:
Zdjęcie
Zdjęcie
Składniki
  • - chleb biały
  • - jajko
  • - 2 łyżki mleka
  • - ser zółty
  • - olej do smażenia
Przepis

chleb kroimy tak jak na kanapki (najlepszy jest ten drugiej świeżości).
W głebokim talerzu rozbijamy jajko z mlekiem. Każdą kromkę chleba maczamy w jajku i kładziemy na rozgrzaną patelnię. Smażymy aż się zarumieni z jednej strony. Następnie przekładamy i na zasmażoną stronę kładziemy po plastrze sera. Przykrywamy pokrywką patelnie i czekamy aż ser się rozpuści.
Zdejmujemy z patelni i podajemy wg. uznania: można dodać na gór pomidory, ogórka, polać keczupem, majoneze czy dowolnie wybranym sosem:)
Smacznego

Przepis dodał użytkownik karolina84r

d3b3on1

Podziel się opinią

Share
d3b3on1

d3b3on1
d3b3on1
d3b3on1