Trwa ładowanie...
d21x3o7
Jak zrobić makaron z serem?

Jak zrobić makaron z serem?

Domowy makaron z wiejskim twarogiem to danie, po które ustawiały się kolejki w szkolnych stołówkach. Danie jest niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu, a składniki znajdą się w każdej kuchni. Mąkę wysypujemy na stolnicę i dodajemy szczyptę soli. Na środku robimy dołek, do którego stopniowo wlewamy ciepłą wodę. Energicznie zagniatamy ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Następnie ciasto należy rozwałkować na grubość ok. 3 mm. Kroimy je na paski, a następnie na kluski o grubości 3-4 mm. W dużym garnku zagotowujemy wodę z solą i odrobiną oleju. Partiami gotujemy makaron 3-4 minuty od momentu wypłynięcia. Wyławiamy łyżką cedzakową i od razu mieszamy z pokruszonym twarogiem oraz innymi ulubionymi dodatkami.

d21x3o7
d21x3o7
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj