Trwa ładowanie...
da5c86b
da5c86b

Hiszpan

Przepis
4.4
(5 głosów)
Oceń:
Zdjęcie
Zdjęcie
Składniki
  • Ciasto:
  • 6 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 9 płaskich łyżek krupczatki
  • 2 łyżki kakaa
  • proszek do pieczenia
  • Masa:
  • 1,5 szklanki mleka
  • 10dag cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 duża łyżka ziemniaczanki
  • 3 żółtka
  • 1 masło
  • 1 margaryna
  • orzechy
  • tabliczka czekolady
  • rodzynki
  • kokos
Przepis

1). Ciasto
Ubić jajka z cukrem i dodać resztę składników. Ciasto upiec.
2).Masa
Mąkę ziemniaczaną i 3 żółtka rozrobić z 0,5 szklanki mleka. Pozostałe mleko zagotować i dać do tego żółtka z mąką (ostudzić). Osobno utrzeć masło i margarynę, dodając po łyżce zimnego budyniu, dodać spirytus.
3). Do 1/3 masy dodać kakao. Placek przekroić i posmarować najpierw masą jasną, potem ciemną a na to posypać pokrojone orzechy, tartą czekoladę, rodzynki, kokos, na to położyć drugi placek, masę jasną, orzechy, rodzynki, kokos i czekoladę.

Przepis dodał użytkownik monicca-87

da5c86b

Podziel się opinią

Share
da5c86b

da5c86b
da5c86b
da5c86b