Trwa ładowanie...
djgst2p
06-02-2009 19:01

grzyby ze śmietaną

Przepis
Oceń jako pierwszy:
djgst2p
Składniki
  • 1 kg borowików, koźlarzy, maślaków
  • 2 dag cebuli
  • 2 dag masła lub margaryny
  • 15-20 dag śmietany
  • sól .
  • pieprz
  • zielona pietruszka
Przepis

Grzyby oczyścić z ziemi nożem, szybko opłukać, pokrajać w cienkie krążki lub w paski. Z maślaków zdjąć śluzowatą skórkę. Grzyby skropić wodą, udusić z cebulą i masłem pod przykryciem. Gdy grzyby zmiękną, zalać je śmietaną, mieszając zagotować, dodać soli, pieprzu do smaku i siekanej, zielonej pietruszki

Przepis dodał użytkownik suzume

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
djgst2p
djgst2p
djgst2p
Więcej tematów
djgst2p