Trwa ładowanie...
d626yay
06-02-2009 19:01

grzyby ze śmietaną

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d626yay
Składniki
  • 1 kg borowików, koźlarzy, maślaków
  • 2 dag cebuli
  • 2 dag masła lub margaryny
  • 15-20 dag śmietany
  • sól .
  • pieprz
  • zielona pietruszka
Przepis

Grzyby oczyścić z ziemi nożem, szybko opłukać, pokrajać w cienkie krążki lub w paski. Z maślaków zdjąć śluzowatą skórkę. Grzyby skropić wodą, udusić z cebulą i masłem pod przykryciem. Gdy grzyby zmiękną, zalać je śmietaną, mieszając zagotować, dodać soli, pieprzu do smaku i siekanej, zielonej pietruszki

Przepis dodał użytkownik suzume

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d626yay
d626yay
d626yay
Więcej tematów
d626yay

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj