Trwa ładowanie...
duas09u
19-04-2009 12:46

Grzyby duszone

Przepis
Oceń jako pierwszy:
duas09u
Składniki
  • grzyby mrożone 40 dag
  • tłuszcz 4 dag
  • mleko pół szkl.
  • mąka 2 dag
  • natka pietruszki
  • sól
Przepis

Grzyby częściowo rozmrozić i drobno pokrajać.
Do garnka włożyć tłuszcz, osolić i udusić grzyby we własnym sosie.

Następnie posypać drobno posiekaną natki pietruszki i według potrzeby podlać wodą.

W końcu zalać mlekiem lub śmietaną zaprawioną mąką i całość zagotować.

Podawać z ryżem na sypko lub z ziemniakami.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
duas09u
duas09u
duas09u
Więcej tematów
duas09u

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj