Trwa ładowanie...
d11hb8t
19-01-2015 19:02

Groszek ptysiowy.

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d11hb8t
Składniki
  • 200 ml wody
  • 150 g mąki
  • 4 małe jajka
  • 60 g masła
  • sól
Przepis

1. Wodę zagotowujemy z masłem i solą. Dodajemy mąkę i mieszamy.2. Ciasto podgrzewamy tak długo, aż będzie odchodziło od łyżki. Studzimy.3. Dodajemy po kolei jajka mieszając z ciastem, do połączenia się składników. Gotowe ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego (końcówka średnicy ok. 1 cm).4. Włączamy piekarnik i nagrzewamy go do 180 stopni.5. Blachę wykładamy papierem, wyciskamy z rękawa małe groszki zachowując odstępy. Pieczemy około 20 minut, ja lubię jak się pięknie zezłocą.

Przepis dodał użytkownik patisonwkuchni

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d11hb8t
d11hb8t
d11hb8t
Więcej tematów
d11hb8t

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj