Trwa ładowanie...
d45ud42
12-11-2008 18:24

Groch z kapustą

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d45ud42
Składniki
  • 1 kostka Bulionu Grzybowego
  • 500 g łuskanego grochu
  • 500 g kiszonej kapusty
  • 2 cebule
  • 3 łyżki masła
  • sól, cukier, pieprz
Przepis

Groch zalać letnią, przegotowaną wodą, zostawić na noc. Następnego dnia ugotować. Miękki groch odcedzić. Kapustę posiekać, zalać dwiema szklankami wody, ugotować, lekko odparować lub odcedzić i dodać groch. Cebule obrać, posiekać i zeszklić na maśle, przełożyć do kapusty z grochem, wymieszać. Dodać kostkę bulionową, doprawić cukrem, solą i pieprzem. Jeszcze kilka minut dusić, mieszając od czasu do czasu.

Przepis dodał użytkownik Gosia25

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d45ud42
d45ud42
d45ud42
Więcej tematów
d45ud42