Grillowane żeberka
- 1 kg pokrojonych żeberek wieprzowych
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- 3 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka kminku
- 1 łyżka papryki
- sól
- pieprz
Cebule i czosnek posiekać. Sos sojowy połączyć z musztardą, olejem i przecierem. Dodać czosnek, cebulę, kminek, paprykę, sól i pieprz. Wymieszać. Mięso umyć, osuszyć, posmarować marynatą. Owinąć w folię aluminiową, włożyć na 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie żeberka wyjąć, odwinąć z folii. Grillować 10 - 15 minut z każdej strony. Podawać z sałatką ziemniaczaną.
Przepis dodał użytkownik suzume
Podziel się opinią
Komentarze