Trwa ładowanie...
d2f0qhg
d2f0qhg

Grillowane żeberka

Przepis
Oceń jako pierwszy:
Zdjęcie
Składniki
  • 1 kg pokrojonych żeberek wieprzowych
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka kminku
  • 1 łyżka papryki
  • sól
  • pieprz
Przepis

Cebule i czosnek posiekać. Sos sojowy połączyć z musztardą, olejem i przecierem. Dodać czosnek, cebulę, kminek, paprykę, sól i pieprz. Wymieszać. Mięso umyć, osuszyć, posmarować marynatą. Owinąć w folię aluminiową, włożyć na 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie żeberka wyjąć, odwinąć z folii. Grillować 10 - 15 minut z każdej strony. Podawać z sałatką ziemniaczaną.

Przepis dodał użytkownik suzume

d2f0qhg

Podziel się opinią

Share
d2f0qhg
d2f0qhg
d2f0qhg
d2f0qhg