Trwa ładowanie...
d4gq9ez
d4gq9ez

Golonka pieczona

Przepis
3.1
(7 głosów)
Oceń:
Golonka pieczona
Golonka pieczona
Składniki
  • 4 golonki wieprzowe
  • włoszczyzna
  • listek laurowy
  • kilka ziarenek pieprzu
  • ziela angielskiego
  • butelka piwa
Przepis

Opłukane golonki włożyć do mocno osolonego wrzątku z przyprawami i warzywami. Gotować na małym ogniu (ok. 1,5 godziny). Wyjęte z wody golonki wstawić do gorącego piekarnika i podpiekać (polewając co jakiś czas piwem), aż skórka ściemnieje, a mięso będzie mięciutkie.
Podawać z piwem, wiejskim chlebem, grochem, musztardą, chrzanem.

Przepis dodał użytkownik siwulkaaa89

d4gq9ez

Podziel się opinią

Share
d4gq9ez

d4gq9ez
d4gq9ez
d4gq9ez