Trwa ładowanie...
djxqrkr
03-07-2009 18:34

Golonka pieczona

Przepis
3.1
(7 głosów)
Oceń:
djxqrkr
Składniki
  • 4 golonki wieprzowe
  • włoszczyzna
  • listek laurowy
  • kilka ziarenek pieprzu
  • ziela angielskiego
  • butelka piwa
Przepis

Opłukane golonki włożyć do mocno osolonego wrzątku z przyprawami i warzywami. Gotować na małym ogniu (ok. 1,5 godziny). Wyjęte z wody golonki wstawić do gorącego piekarnika i podpiekać (polewając co jakiś czas piwem), aż skórka ściemnieje, a mięso będzie mięciutkie.
Podawać z piwem, wiejskim chlebem, grochem, musztardą, chrzanem.

Przepis dodał użytkownik siwulkaaa89

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
djxqrkr
djxqrkr
djxqrkr
Więcej tematów
djxqrkr