golonka duszona w piwie
- 1,5 KG GOLONKI WIEPRZOWEJ
- 1 LYZKA MAKI
- 2 LYZKI SMALCU LUB OLIWY
- 1 MARCHEWKA
- 1 CEBULA
- 1 PIETRUSZKA
- 1 SELER
- 1 BUTELKA PIWA JASNEGO LUB CIEMNEGO
- 6 ZIAREN ZIELA ANGIELSKIEGO
- 1 LISTEK LAUROWY
- 1 LYZECZKA MAJERANKU I MIELONEJ PAPRYKI
- SOL I PIEPRZ
GOLONKE UGOTOWAC,WYJAC MIESO Z WODY,OSACZYC A WYWAR ZACHOWAC.
WYMIESZAC MAJERANEK,PAPRYKE,ZMIELONE ZIELE ANGIELSKIE I LISTEK LAUROWY,PIEPRZ ORAZ SOL
GOLONKE NATRZEC TA MIESZANINA.
OPROSZYC MAKA I OBSMAZYC NA SMALCU ZE WSZYSTKICH STRON NA RUMIANO
WARZYAWA OBRAC,OPLUKAC,DROBNO POKROIC I DODAC DO GOLONKI.PODLAC WYWAREM I DUSIC POD PRZYKRYCIEM OK 60 MIN
GDY PLYN WYPARUJE,STOPNIOWO DOLEWAC PIWA I DUSIC MIESO DO MIEKKOSCI
SMACZNEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Przepis dodał użytkownik roma1979
Podziel się opinią
Komentarze