Trwa ładowanie...
d3h2prg
07-02-2009 17:24

gołąbki wegetariańskie

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3h2prg
Składniki
  • 1 główka kapusty
  • 200 g ryżu
  • 2 cebule
  • kilka suszonych grzybków
  • 300 g pieczarek
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oleju
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka mąki
  • bulion
  • 2 łyżki masła
Przepis

Z kapusty wyciąć głąb, liście ostrożnie oddzielić. W garnku zagotować wodę, osolić, wrzucać po 1 liściu, gotować 2 - 3 minuty. Ostudzić, ściąć zgrubiałe nerwy. Suszone grzyby namoczyć, ugotować, pokroić.
Ryż ugotować na półmiękko, cebule zeszklić, dodać posiekane pieczarki i grzyby, udusić, zmieszać z ryżem, przyprawić.
Zwinąć gołąbki, zalać bulionem, ugotować. Mąkę przesmażyć na maśle, dodać koncentrat i bulion, zagotować. Zalać gołąbki zasmażką i zapiekać jeszcze 10 minut.

Przepis dodał użytkownik suzume

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3h2prg
d3h2prg
d3h2prg
Więcej tematów
d3h2prg

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj