Trwa ładowanie...
d4l23o5
04-09-2014 11:56

GALARETKA JABŁKOWA

Przepis
4.9
(36 głosów)
Oceń:
d4l23o5
Składniki
  • 2 kg jabłek (najlepiej kwaśne)
  • woda
  • cytryna
  • cukier
Przepis

Cudowny bursztynowy kolor oraz słodko-kwaśny smak jabłek, nie pozwala przejść obojętnie obok tej galaretki.
1. Jabłka pokroić w ćwiartki (zostawiamy pestki i gniazda nasienne), włożyć do rondla i zalać wodą tylko tyle aby przykrywała owce. Dodać pokrojoną w plasterki cytrynę.
2.Gotować pod przykryciem przez ok. godzinę do momentu aż jabłka zaczną się rozpadać (zrobi się papka).
3. Przelać na sito zostawić do odsączenia (nie należy mieszać ani wyciskać).
4. Gdy sok przestygnie należy odmierzy szklanką jego ilości, i dodać do niego tyle samo cukru.
5.Sok z cukrem gotować około 2 godzin (sok uzyska konsystencje płynnego miodu, gdy ostygnie sok będzie gęsty jak galaretka)
6. Przelać do słoiczków i zakręcić.

Przepis dodał użytkownik RAROSSA

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4l23o5
d4l23o5
d4l23o5
Więcej tematów
d4l23o5

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj