WP
WP

Faszerowane pieczarki - Przepis

Trwa ładowanie...
Faszerowane pieczarki
Podziel się
Składniki
  • 6 dużych pieczarek
  • 20 dkg wędliny
  • pęczek natki pietruszki
  • Majonezowy sos chrzanowy Folwark ®
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 1 łyżeczka masła
  • tarty żółty ser - 3 czubate duże łyżki
  • sól, pieprz – do smaku
Przepis

Pieczarki umyć, wykręcić ogonki i drobno posiekać. Pokroić drobno wędlinę i razem z posiekanymi ogonkami pieczarek podsmażyć na 1 łyżeczce masła. Odparować i wystudzić.Dodać bułkę tartą, sos Folwark ® i pokrojoną drobno natkę pietruszki. Doprawić do smaku. Pieczarki lekko posolić, napełnić powstałym farszem, posypać serem i ułożyć na blaszce. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni, piec ok 20 minut.

Przepis dodał użytkownik Kobi

WP
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP