Trwa ładowanie...
d3zrlz5
18-04-2009 11:37

Dżem wiśniowy

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3zrlz5
Składniki
  • wiśnie 1 kg
  • cukier 50 dag
Przepis

Odważyć 1/3 wiśni, pozostałe zasypać cukrem, odstawić na 4 godziny.

Przełożyć do rondla, dodać odłożone wiśnie, smażyć na wolnym ogniu, od czasu do czasu potrząsając rondlem, aż wiśnie staną się szkliste.

Gorący dżem przełożyć do przygotowanych słoików i zakręcić.
Pasteryzować 15 min w temp. 95 C.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3zrlz5
d3zrlz5
d3zrlz5
Więcej tematów
d3zrlz5

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj