Trwa ładowanie...
d33tpu1
15-05-2015 19:07

Dżem rabarbarowy

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d33tpu1
Składniki
  • 2kg rabarbaru, do 1,5 kg cukru
Przepis

Łodygi rabarbaru po umyciu kroimy w kostkę i zasypujemy na noc cukrem.
Na drugi dzień gotujemy (do ok. 3 godzin) rabarbar z cukrem na wolnym ogniu. Gdy zaczyna masa gęstnieć częściej mieszamy ją. Pod koniec gotowania można dodać cukier wanilinowy (1 torebkę). Przepis wykorzystałam z czasopisma "Na zdrowie"

Przepis dodał użytkownik Małgorzata

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d33tpu1
d33tpu1
d33tpu1
Więcej tematów
d33tpu1

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj