Trwa ładowanie...
d44b92c
23-10-2008 20:44

Duszona wątróbka

Przepis
4.3
(3 głosy)
Oceń:
d44b92c
Składniki
  • ok. 60 dkg wątróbki wieprzowej
  • duża cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1-2 łyżki mąki
  • masło do smażenia
  • sól
Przepis

Masło roztopić na patelni, dodać wyciśnięty czosnek. Chwilkę podsmażyć. Wątróbkę wypłukać i pokroić na małe kawałeczki, obtoczyć w mące i kłaść na dobrze rozgrzanym maśle. Obsmażyć z wszystkich stron. Dodać cebulkę, zamieszać i dusić pod przykryciem. Kiedy wątróbka będzie gotowa zdjąć z ognia i od razu posolić. Podawać zaraz po przygotowaniu.

Przepis dodał użytkownik k.bialowas82

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d44b92c
d44b92c
d44b92c
Więcej tematów
d44b92c