Trwa ładowanie...
d3y9ffq
08-04-2015 15:11

Delikatne tiramisu

Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
d3y9ffq
Składniki
  • 250 g serka mascarpone
  • 250 g podłużnych biszkoptów
  • 4 żółtka
  • 3 łyżki cukru pudru
  • pół szklanki kawy bezkofeinowej
  • 2 łyżeczki aromatu rumowego lub likieru amaretto
  • gorzkie kakao
Przepis

Zaparzoną kawę wymieszać z aromatem rumowym (lub z likierem). Żółtka ubijać z cukrem pudrem w misce, do powstania gęstej i puszystej masy. Osobno ubić zimne mascarpone. Następnie stopniowo dodawać je do masy żółtkowej i nadal ubijać składniki.

W wysokich szklankach lub kieliszkach układać biszkopty nasączone kawą i aromatem. Następnie posypać kakao, a na to nakładać warstwę masy i znów nasączony biszkopt, kakao i masa. Wierzch oprószyć kakao. Przed podaniem schłodzić dwie godziny.

Podziel się opinią

1
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3y9ffq
d3y9ffq
d3y9ffq
Więcej tematów
d3y9ffq

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj