Trwa ładowanie...
d4fes80
d4fes80

Delikatne tiramisu

Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
Zdjęcie
Zdjęcie
Składniki
  • 250 g serka mascarpone
  • 250 g podłużnych biszkoptów
  • 4 żółtka
  • 3 łyżki cukru pudru
  • pół szklanki kawy bezkofeinowej
  • 2 łyżeczki aromatu rumowego lub likieru amaretto
  • gorzkie kakao
Przepis

Zaparzoną kawę wymieszać z aromatem rumowym (lub z likierem). Żółtka ubijać z cukrem pudrem w misce, do powstania gęstej i puszystej masy. Osobno ubić zimne mascarpone. Następnie stopniowo dodawać je do masy żółtkowej i nadal ubijać składniki.

W wysokich szklankach lub kieliszkach układać biszkopty nasączone kawą i aromatem. Następnie posypać kakao, a na to nakładać warstwę masy i znów nasączony biszkopt, kakao i masa. Wierzch oprószyć kakao. Przed podaniem schłodzić dwie godziny.

d4fes80

Podziel się opinią

1
1
Share
d4fes80

d4fes80
d4fes80
d4fes80